Alpikol to syrop na odporność* szczególnie polecany w okresie jesienno-zimowym w celu wspierania naturalnej odporności organizmu. Zawiera składniki pochodzenia naturalnego, bez konserwantów, sztucznych barwników i aromatów, bez syropu glukozowo-fruktozowego; dla dzieci po 3 roku życia.
* dotyczy wyciągu z bzu czarnego
Działanie:
- Wyciąg z owoców bzu czarnego standaryzowany do zawartości 10% polifenoli wspomaga prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego oraz wpływa korzystnie na prawidłowe funkcjonowanie układu oddechowego działając kojąco i łagodząco na jamę ustną i gardło.
- Dodatkowo, wykazuje właściwości antyoksydacyjne objawiające się w neutralizacji negatywnego działania wolnych rodników, pomagając w ochronie komórek przed stresem oksydacyjnym.
- Wyciąg z korzenia pelargonii afrykańskiej wpływa korzystnie na prawidłowe funkcjonowanie górnych dróg oddechowych: wpływa kojąco na gardło i wspomaga oddychanie.
- Yestimun® Beta-glukan to naturalny wyciąg ze ścian komórkowych drożdży piwowarskich z gatunku Saccharomyces cerevisiae. Specjalna metoda pozyskania Yestimun® Beta-glukan pozwala na uzyskanie produktu o wysokiej, aż 85% koncentracji czystego 1.3/1.6 D beta-glukanu.
Sposób użycia:
Dzieci od 3 do 12 lat: 5 ml 2 razy dziennie.
Dzieci powyżej 12 lat i dorośli: 15 ml raz dziennie.
Nie przekraczać zalecanej porcji do spożycia w ciągu dnia.
Suplement diety nie może być stosowany jako substytut (zamiennik) zróżnicowanej diety i nie zastąpi zdrowego trybu życia.
Skład:
10 ml syropu zawiera:
Wyciąg z owoców bzu czarnego 400mg w tym polifenole 40mg
Yestimun® Beta-glukan 50mg
Wyciąg z korzenia pelargonii afrykańskiej 30 mg
Skład: syrop cukru inwertowanego; wyciąg z owoców bzu czarnego Sambucus nigra standaryzowany do zawartości 10% związków polifenolowych; regulator kwasowości: kwas cytrynowy; Yestimun® z drożdży (Saccharomyces cerevisiae) beta-glukan – wyciąg z drożdży Saccharomyces cerevisiae standaryzowany do zawartości 85% 1,3/1,6 D beta-glukanu; naturalny aromat malinowy; wyciąg z korzenia pelargonii afrykańskiej Pelargonium sidoides; sproszkowane owoce malin (0,13%)
Sposób przechowywania 15°C - 25°C